Søg
Close this search box.

Lyngby Private skole

Faglighed - Tryghed - Omsorg

Søg
Close this search box.

Sende børn til aktiviteter

Det er en naturlig del i både Klubben og SFO’en at være opmærksomme på og behjælpelige med at sende børn til diverse fritidsaktiviteter og ligeledes hvis børnene har legeaftaler eller afhentes af bedsteforældre eller andre. Her er et tæt og tydeligt forældresamarbejde essentielt, og personalet vil
til hver en tid støtte op om børnenes respektive fritidsaktiviteter.

Sygdom

Skulle der opstå sygdom i løbet af dagen, kontaktes forældre. Vi er en institution, hvor mange går tæt op af hinanden, og vi er derfor meget opmærksomme på evt. sygdoms symptomer for at undgå smittespredning blandt børn og voksne. Som forældre er det derfor også vigtigt at være opmærksom på ikke at aflevere børn med symptomer på sygdom.

Beklædning

Det er vigtigt, at børnene altid har tøj til rådighed til alt slags vejr og altid har skiftetøj på sin plads eller i skolen. For at undgå at et barn bliver våd eller kold, er det derfor essentielt at de har overtøj, tøj og fodtøj til rådighed til både vandpytter, kulde og blæsevejr. Vi har glemmetøjskasser på skolen, men det er en rigtig god ide at skrive navn i jakker, trøjer, fodtøj, huer og vanter. På den måde kan forlagt tøj finde sin ejer, før det ender i en glemmekasse.

Legetøj

Man må godt medbringe legetøj, pokemon-kort, bamser osv. hjemmefra, men det er på eget ansvar. Personalet hjælper selvfølgelig så godt vi kan, men vi kan hverken se eller være overalt og vi ser desværre af og til at medbragte ting forsvinder eller går i stykker. Det er vigtigt, at børnene selv er bevidste, om at skulle passe på sine ting, og at der er en risiko ved at tage ”yndlingsbamsen” med i
skole.

Telefon/iPads og computer politik

I SFO og klubben på Lyngby private Skole ser vi de digitale platforme, som en vigtig del af børnenes virkelighed. Vi ønsker at understøtte den leg og læring, der kan være i, at børnene spillercomputerspil sammen, og har en pædagogisk hensigt om, at børnene skal guides og være sammen med engagerede voksne i de aktiviteter, der tilbydes. Samtidig ønsker vi også at hjælpe børnene med at begrænse deres tid på diverse skærme, og i stedet  lære dem at være sammen om andre aktiviteter. Ud fra disse pædagogiske overvejelser er lavet følgende retningslinjer:

Mobiltelefoner

0. til 2. klasse (SFO´en)

  • Mobiltelefoner er ikke fremme i løbet af dagen, mens de er i SFO. De børn, der har telefoner med, har dem liggende i skoletasken på lydløs.

3. klasse (Klubben)

  • Mobiltelefoner må fra januar bruges på lige fod med 4.-5.-6. klasserne.

4. til 5. klasse (Klubben)

  • Klubben er mobilfri indtil kl. 16. De må godt have dem på sig. Efter kl. 16 er det en personale vurdering på den pågældende dag, om børnene må bruge deres telefoner.
  • De må bruge deres mobiler til at afspille musik i forskellige rum.
  • Der vil være mobildage, hvor pædagogerne kan invitere børnene til at benytte dem til særlige fællesaktiviteter som fx Kahoot, Tik tok, pokemon eller lign.
  • De må besvare opkald fra forældre og skrive en sms til dem i forbindelse med afhentning eller legeaftaler.

Vedr. telefonopkald til forældre i tilfælde af konflikter mellem børnene:

Indimellem sker det, at børn bliver uvenner eller bliver kede af det. Det er helt naturligt, og det er en vigtig del af deres udvikling at lære at løse det på en god måde. Når børnene har konflikter i SFO eller klub, er det også der, de skal løses. Hvis børnene ringer til forældrene for at få hjælp til at løse deres konflikter, henstiller vi til, at forældrene beder deres børn om at finde en voksen i klubben, der kan hjælpe. Hvis personalet vurderer, at I forældre skal ringes op, bliver det selvfølgeligt gjort. Dette vil være i yderst sjældne tilfælde.

Computer

Vi har et computerrum med 8 computer, hvor dagene er delt op i henholdsvis drenge/pigedage og fællesdage. Disse dage kan variere i løbet af året, alt efter hvad der rør sig i resten af huset.

Man må spille ½ time om dagen og skriver sig på i booking systemet, der hænger i fællesrummet. Hvis der er ledige tider efter kl. 16.00. kan man skrive sig på en yderligere tid senere på dagen. Hvis nogle børn gerne vil spille imod hinanden, kan der aftales fast tid med en voksen.

Man er i spillerummet når man har tid.

Afhentning/ legeaftaler

Når barnet skal hentes, er det meget vigtigt, at barnet bliver ”krydset ud”. Som forælder, bedsteforælder, store søskende, eller lign. skal man huske at få registreret barnet som ”gået”. Vi har i hver afdeling en skærm, hvor barnet selv ”krydser sig ud”, men man må gerne huske barnet på det ved afhentning.

Legeaftaler for 0.-3.klasse:

Ved legeaftaler hvor barnet skal med en kammerat hjem, SKAL vi informeres om dette. Hvis forældrene laver en legeaftale i afhentningssituationen, er det nok, at den tilstedeværende forælder informerer os. Børnene må ikke selv lave legeaftaler uden, at der er mindst en forælder til stede. Dvs. at børnene ikke må lave aftaler ved at ringe fra egne mobiler eller med søskende.

Frugt

Hver dag mellem ca. kl. 14:00 og 15:00 serveres der i hhv. Klub og SFO noget spiseligt til børnene. Vi kalder det ”Frugt”, men det består også af ganske meget andet. Børnene kan selv være med til at lave og servere det for de andre.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.